Episode 16: Indonesisch Restaurant

In the Netherlands, Indonesian Rijsttafel are widely known by the Dutch, it means ‘Sharing the table’. After Indonesia’s Independence in 1949, more than three hundred thousand Indonesian immigrant and Indonesian Dutch of mixed origin came to the Netherland, started a new life in the cold country from tropical paradise, they tried to re-adjust their own culture, and they brought Indonesian cuisine with them, introduced this cuisine into Dutch culture in Europe.

Episode 15: Delft Trip or Rondvaart Delft

've finally been to Delft before I left The Netherlands, yes, I didn't spend much time there ,even though it was just my quick visit in Delft, at least, I'm satisfied enough I already step my feet in an inspiring city for famous Dutch painter in 17 century named Vermeer. I wrote an essay about him on my Survey of Art subject years ago, it was the first time I admire his girl with pearl earing painting. Vermeer is known as the master of light, with its camera obscura method of painting in positioning composition and perspective effect . An

Episode 13: Enkhuizen Trip

Zuiderzee Museum merupakan open air museum, I highly recommended you guys to visit this museum someday when you are in The Netherlands. it's the best museum I've seen entire my life!! I bet you might like it.. Believe me!! To see it more further, just stay tuned on this entry, scroll down then I'll elaborate some stories I brought from this museum journey.

Episode 12: Dag Kaart, cara hemat traveling dengan kereta di Belanda

Akhirnya, ketemu juga sama my fellow blogger Amalia Sanusi , panggilannya amel. Kita kenal udah sejak tahun 2005/6 an deh. Waktu zaman blog lagi booming. Waktu itu dia lagi sekolah di Brisbane, dan sekarang lagi di Belanda tepatnya Eindhoven.Kalau bukan karena dengan NESO, yah, nggak tau kapan kita akan ketemu yaahh...

Episode 11: Nonton di Bioskop Utrecht

Sebagai movie-goer rasanya nggak afdol, kalau gue tidak sempat mengecapi nonton film biskop di Belanda. Bioskopnya klasik banget, dari tampak luar mengingatkan gue akan episode di film Dono Kasino indro, di era 80/90-an.

Episode 9: Good Bye Cambridgelaan

Utrech, august 13 2010 Sedihnya harus meninggalkan kamar tercinta di Cambrigelaan, Utrecht. Malam sebelumnya kita night canoeing yang ternyata gue totally suck at it.

Episode 8: Trip Dadakan ke Den Haag

Utrecht, 12 august 2010 Selepas exam (aduh.., summer course ini sangat perfect tanpa exam sebenarnya... haha,.. kok jadi harus serius gini sih.. ;) .. agak nggak rela aja gue harus meluangkan waktu untuk belajar diwaktu yang singkat di utrecht ini... ) .. , Uhmm.. selepas exam, teman India gue ngajakin ke Den Haag untuk urusan kantornya yang bermarkas di Den Hague rupanya.

Enjoy this website? Please spread the word :)